Witajcie. U mnie też występuje skrzypienie. Z tym, że definitywnie sa to sprężyny. Zresztą na dole oparcia tuż przy łączeniu z siedziskiem da się ręką wyczuć jakieś metalowe elementy. Być może to sprężyna ( tak jak by w tamtym miejscu w ogóle nie było gąbki). Zastanawiam się czy po zdjęciu fotela można jakoś dotrzeć od spodu do tych sprężyn
Cytat:
|
wymontowałem fotel porozkładałem i w miejscach łączeń na stelażu owinołem taśmą izolacyjną, taka włochata jaka jest na instalacji elektrycznej w grupie vw poskładałem i około 5 miesięcy spokój naprawdę każdy da rade porozbierać i złożyć fotel
|
@mondeo70235 Napisz mi proszę czy u Ciebie też jest fotele eketrycznie sterowany góra /dół ? Czy był problem z odpięciem tego? Oraz czy jest taka możliwość, że przy demontażu fotela można uszkodzić czujnik od podszki powietrzenej-podobno gdzieś tam jest.
Rozumiem, że ty nie naprawiałes żadnych sprężyn tylko jakieś łączenia na stelaży wzmociłeś taśmą? Dojdziesz w tamte miejsca aparatem aby zrobić fotki czy ciężko będzie?