Temat: [Mondeo 2007-2014] Skrzypiący fotel kierowcy
View Single Post
Stary 28-10-2014, 09:46   #21
sonar3344
ford::beginner

Imię: Piotr
Model: Mondeo
Silnik: 1.8
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Skrzypiący fotel kierowcy

Witajcie. U mnie też występuje skrzypienie. Z tym, że definitywnie sa to sprężyny. Zresztą na dole oparcia tuż przy łączeniu z siedziskiem da się ręką wyczuć jakieś metalowe elementy. Być może to sprężyna ( tak jak by w tamtym miejscu w ogóle nie było gąbki). Zastanawiam się czy po zdjęciu fotela można jakoś dotrzeć od spodu do tych sprężyn

Cytat:
Napisał mondeo70235 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wymontowałem fotel porozkładałem i w miejscach łączeń na stelażu owinołem taśmą izolacyjną, taka włochata jaka jest na instalacji elektrycznej w grupie vw poskładałem i około 5 miesięcy spokój naprawdę każdy da rade porozbierać i złożyć fotel
@mondeo70235 Napisz mi proszę czy u Ciebie też jest fotele eketrycznie sterowany góra /dół ? Czy był problem z odpięciem tego? Oraz czy jest taka możliwość, że przy demontażu fotela można uszkodzić czujnik od podszki powietrzenej-podobno gdzieś tam jest.

Rozumiem, że ty nie naprawiałes żadnych sprężyn tylko jakieś łączenia na stelaży wzmociłeś taśmą? Dojdziesz w tamte miejsca aparatem aby zrobić fotki czy ciężko będzie?
sonar3344 jest offline   Odpowiedź z Cytatem