Niewymieniony rozrusznik u mechanika
Witam, mialem problem z moim mondeo mk1combi.
Problem polegal na tym ze nie chcial mi odpalic. Kilka razy uderzalem rurka w rozrusznik z nadzieja ze odpali. Dwa razy udalo mi sie go odpalic pozniej musialem odpalac na popych wiec zawiozlem go do mechanika.
Mechanikowi wspomnialem ze przerywal podczas dodawania gazu i pewnie bedzie trzeba też wymienic świece. Zasugerowalem rownież żeby oddał rozrusznik do regeneracji. Nastepnego dnia dzwoni do mnie i mówi że mogę zgłosić się po samochód. Wymienił mi swiece i powiedział że zamontował rozrusznik z autozłomu gdyż stary jest spalony i nie nadaje sie doregeneracji i zaproponował wymiane przewodów na orginalne oraz sonde lambda. Zapłaciłem pokazał mi części na stole niestety nie przyjżałem się nim. Dziś otworzyłem maske i widze że rozrusznik jest stary (slady po moich uderzeniach). Bylem u niego powiedział że rozrusznik wymieniał tak to by nie zapalil a starego nie ma, w sobote wyrzucał złom. Samochod chodzi troche lepiej ale dalej przerywa podczas dodawania gazu. Jak moge sprawdzić czy wymienił mi swiece i jak uniknac ewentualnego oszustwa podczas wymiany sondy...
Ostatnio edytowane przez GaryGaster ; 28-10-2014 o 22:24
|