View Single Post
Stary 29-10-2014, 09:49   #335
Baumi
ford::average

Imię: Rafał
Model: MK4
Silnik: Duratec HE 2.0 PFI (145PS)
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: zakup rejestratora jazdy

Cytat:
Napisał rzeczka0311 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wygląda ładnie, estetycznie. Na czym polegała modyfikacja?
Na kamerze zaczep do uchwytu był skierowny w górę, przez co łatwiejszy był montaż uchwytu na szybie samochodu. Moja modyfikacja polegała na odkręceniu od kamery zaczepu i montażu go w ten sposób by wejście na uchwyt było skierowane w stronę kierowcy.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Trzeba jednak pamiętać, że w zaczepie na kamerze znajduje się odbiornik GPS, wiec po odkręceniu zaczepu nalezy odbiornik wylutować, wywiercić otwór na przewód z boku (bo teraz bok zaczepu będzie znajdował się na spodzie i będzie się stykał z kamerą) oraz spowrotem przylutować odbiornik GPS.

Ostatnia rzecz jaką zrobiłem to obciąłem końcówkę z uchwytu mocującego na szybę i przykręciłem go do plastikowej osłony lusterka, w ten sposób by kamera bez problemu wchodziła i schodziła z uchwytu. Do tego za plastikiem z lusterka pociągnałem także kabel zasilający oraz AUX (do radia).

Efekt: Kamera jest prawie niewidoczna mimo iż znajduje się centralnie na środku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Efekt końcowy przedstawiłem kilka postów wyżej.

Ostatnio edytowane przez Baumi ; 29-10-2014 o 23:52
Baumi jest offline   Odpowiedź z Cytatem