Brak Mocy poniżej 4500 obr.
Po odwiedzeniu licznych mechaników wymianie paru cześci i wywaleniu znacznej gotówki załamuje ręce i pragne poradzic sie was koledzy.
Problem jak w temacie dotyczy foki z 2007 z silnikiem duratec 1.8 125km + LPG. Dużo z nią już przeszedłem ale wyżej wymienionego kłopotu zarówno ja ani mechanicy nie nie potrafią rozwiązać. Brak mocy jest niezależnie od temp silnika czy jazdy na PB lub LPG. po przekroczeniu 4000-4500 obrotów dostaje strzałą i idzie pięknie. W warsztatach wykazywał błedy egr-a i wypadających zapłonów bodajże p2008. Wymieniono EGR oraz elektrozawory sterujące klapkami w kolektorze dolotowym. Praktycznie brak poprawy może latwiej było mu przekroczyć magiczną wartość 4 tyś i dostać przysłowiowego kopa. Po wyeleminowaniu błedów zeczeło sie szukanie praktycznie na oślep. Na początku swiece nowe zdziwil mnie fakt potrzeby wymiany swiec gdyż były wymieniane z 8tyś temu ale nie bede dyskutował bo powiedziano mi ze ford ma jeżdzic tylko na motocraftach - oczywiście brak poprawy. Mechanicy stwierdzili ze MAP daje dziwne wartości wiec wymieniono - bez porawy. Pożniej fachowcy postawili na kata odkrecili cos tam zeby przejechać sie z tzw odpiętym kata? Dzwiek odrzutowca moc malucha.. Ostatecznie po wykreceniu świec okazało sie ze 2 sa okopcone i nieprzepalają wiec padło na cewki. Cena nowej zwalila mnie z nóg wiec zakupiłem używane wszystkie 4 sztuki. Brak porawy. Załamuje już rece i prosze o pomoc was koledzy.
Ostatnio edytowane przez xFuturysta ; 30-10-2014 o 17:05
|