Temat: [Mondeo 2007-2014] Aktywny tempomat - upgrade z normalnego
View Single Post
Stary 31-10-2014, 18:01   #186
kr.bi
ford::advanced

Imię: Krzys
Model: Mondeo MK4 Titanium
Silnik: 2.0 Pb 140 Qńa
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Aktywny tempomat - upgrade z normalnego

Cytat:
Napisał radzik22 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
... i nadszedl czas na montaz sterownika tempomatu ACC i po zdjeciu schowka okazalo sie ze nie mam wiazki pod ten sterownik.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. I mam problem bo sam napewno nie pociagne tej wiazki kabli. Mam jeszcze pytanie bo po zalozeniu przyciskow z normalnego tempomatu na aktywny, przyciski przestaky dzialac. Czy to normalne?
sytuacja ciekawa ale ... jeśli fabryka ACC nie dała to możliwa. Oznacza to ni mniej-ni więcej, że wiązka silnikowa to taka, która jest z "kawałkiem" od ACC, natomiast instalacja w kokpicie już bez "fragmentu do ACC" czyli bez żółtej wtyczki. Swoją drogą obejrzałbym dokładnie tą przestrzeń nad schowkiem i na lewo w górę - wzdłuż wiązki do której dochodzi też wiązka od BT. Może wtyczka jest zawinięta/okręcona pianką ? Będziesz się dalej zastanawiać co dalej, jeśli rzeczywiście nie znajdziesz jej nigdzie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A jakby co to zawsze można samemu cały brakujący kawałek do ACC wydłubać samemu - najważniejsze to mieć wtyczki: od radaru (którą już masz) i od sterownika (którą co najwyżej będziesz musiał zdobyć). Cała reszta to lutownica, skręcanie 2 kabelków, popodłączanie do wtyczek i "wlutowanie się 2 kabelkami w CAN

pozdrófka
kr.bi jest offline   Odpowiedź z Cytatem