View Single Post
Stary 01-11-2014, 00:23   #10
kaacka
ford::average

Model: cmax
Silnik: od psa
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Na co zwrócić uwage przed chip tuningiem

heyho, sie wtrace troche. swiezo co kupilem cmaxa w 2-litrowce. a od prawie 5 lat i 200 kkm (w tym jakies 180 kkm po chipie) mam foke z 1.6.
cmax jest swietnym autem - od dawna go chcialem ale gola dwulitrowka idzie paskudnie. nie zbiera sie, nie jedzie nic. moje stare 1.6 daje o niebo lepsze wrazenia.
czemu wiec inne chcialem ? - bo chcialem wiekszy motorek. teraz pora zawiezc go na chipa - zeby zaczal jechac jak przystalo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
a moj stary 1.6 ? - po zimie pora bedzie juz na trzecie sprzeglo, oleju bierze symbolicznie, pali troche ponad przecietna, odrobine dymi i goni ponad 200 na prostej. wymieniam filtry, plyny, filtry, plyny, klocki, tarcze, opony itd.
na mrozie pali od strzalu, pierwsza turbina, pierwsza dwumasa, zero (odpukac Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) jakichkolwiek objawow aby cos im sie dzialo. tyle w kwestii tego jak to chip "szkodzi" mojemu autku. o innych nie pisze bo mnie nie interesuja. pierwszy chip byl u heko, zadowolony na maxa. drugi juz u niego nie bedzie - a to dlatego ze mam nowa hamownie z porzadnym zapleczem 200 m od domu.....wiec nawet jesli ktos bedzie chcial cie przekonac ze "chip szkodzi" - to ja i tak pojade z kolejnym autkiem na ten sam zabieg

Ostatnio edytowane przez kaacka ; 01-11-2014 o 00:25
kaacka jest offline   Odpowiedź z Cytatem