Witam, mam następujący, dosyc dziwny problem- może ktoś też tak miał, lub mógłby podpowiedziec co może się dziac?
Otóż mam focusa mk1 2001 rok 1.6 zetec z zwykłą instalacją lpg i wczoraj stojąc ok 5 minut na "luzie" w korku autko się zagotowało
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale wskaźnik temperatury był równo w połowie, a spod maski szedł już dym, korek ze zbiorniczka wyrównawczego był odkręcony a płyn bulgotał. Dziś natomiast zauważyłem, że bardzo szybko się nagrzewa tzn. po przejechaniu ok 1 km wskazówka leci do połowy i ani drgnie dalej w stronę czerwonego pola. Powietrze w kabinie leci bardzo ciepłe natomiast płyn w zbiorniczku jest zimny. Wczoraj wentylator włączył się tylko raz, wskazówka cały czas w połowie. Węże przy chłodnicy miękkie górne gorące, dolne lekko ciepłe. I teraz pytanie co to może byc, bo słyszałem już różne opinie? Uszczelka pod głowicą? Pompa wody? Termostat? Czujnik temperatury cieczy chłodzącej?