A ja lubię jak mam możliwość opuszczenia automatycznie każdej szyby , żeby przewietrzyć czy cokolwiek , lewą naciskam , a prawą trzeba trzymać , szyba wysoka , trwa to długo , jak dla mnie kompletnie bez sensu , zwłaszcza że koszt takiego przełącznika żaden .
Ale wracając do tematu , to większe to moje , to mniejsze pożyczyliśmy na przejazd po Europie ( Włochy i Anglia ) , szybciej , ciszej , taniej :
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mimo że jest to największa opcja Transita , to różnica w wielkości jak widać słuszna
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . Przez całą Europę jechaliśmy koło 140 km/h , fajnie , względnie cicho , można jeszcze przyspieszyć , żeby coś wyprzedzić . Natomiast ostatniego dnia się śpieszyliśmy i trasa Dusseldorf - Wrocław ( 840 km ) cały czas z gazem w podłodze ( jedna przerwa na super szybkie tankowanie ) :
No i Sprinterem też cały czas tak jeżdżę ( 2,5 roku , koło 40 tysięcy km ) , każda trasa czy autostrada - gaz w podłogę . Jednak jechać 90 czy 100 , a 120-130 jest różnica , poniżej 3,5 tysiąca nie schodzę na autostradzie , czasami zdarza się dotknąć 4 jak są dobre warunki . Jak wiadomo nie ma w Polsce autostrad , więc najdłuższy odcinek to Wrocław - Kraków ( 270 km ) . I oczywiście od razu tankowanie , bo po 300 kilometrach na autostradzie znika mi z braku 60 litrów ( 20 l / 100 km ) .
I tego w nowym aucie też chciałbym uniknąć . Oczywiście patrzyłem na 3 litrowe silniki , Mercedes 190 km , Iveco 210 , ale Iveco jeździ się tragicznie , a dobrze wyposażony Mercedes za dużo kosztuje i za dużo waży . Niestety w Fordzie jest tylko 2.2 i tylko 155 km . Sprzedawca wspominał zrobieniu programu , +20-25 koni , żeby się lepiej wyprzedzało w trasie , oraz szybki most nastawiony na prędkość i niższe spalanie , a nie na tak zwany uciąg .
Powiedzcie mi też czy opony 235 nie będą za szerokie ? Niby fajnie , bo przyczepność i tak dalej , ale na pewno nieco wzrośnie spalanie ( chociaż od Sprintera wszystko będzie palić mniej ) i nieco spadną osiągi .
Generalnie fajny ten Transit , bardzo bym widział siebie w środku .