View Single Post
Stary 04-11-2014, 11:00   #386
boncio
ford::expert

Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019
Domyślnie Odp: Podniesienie mocy 1.6 ecoboost 150KM?

No to zdam pierwszą relację po 400km od wirusa.
Na poczatku podczas jazdy po wioskach miałem wrażenie, że nie czuję różnicy, jakos tak podobnie jechał, poza spalaniem na postoju wiekszym o 0,2l. Dopiero jak przyjrzałem się wskazówce prekdościomierza zauważyłem różnicę - jednak szybciej zmienia położenie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Po prostu nadal bardzo płynnie przyspiesza i nie czuć specjalnie wielkiego kopa. Wkręca się chętnie od ok 2300obr i ciągnie długo. A skrócenie czasu wyprzedzania jest słabo wyczuwalne bez pomiaru.

W trasie zrobiłem kilka testów przyspieszeń. Także 0-100, bo akurat stałem pierwszy na światłach. I tutaj @Atlis info dla Ciebie - na 2 wychodzi mniej wiecej licznikowe 100km/h, bardziej bym się skłaniał ku mniej. Ale w Focusie powinno się dać bez problemu 100 osiągnąć. Vmax oczywiście nie testowałem, bo nie było gdzie.
Był taki jeden co mi migał z daleka, że chce wyprzedzić, więc mu odjechałem trochę i dopiero jak zwolniłem mnie dogonił Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Widok oddalającego się auta pewnej marki premium w lusterku bezcenny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., za resztę zapłaciłem gotówką Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

A na koniec dostałem zjebkę od żony "co tak zap..." jak Ją "delikatnie" wyprzedziłem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wtedy powiedziałem sobie, że 3 bieg moim przyjacielem jest Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Tylko trzeba mocniej trzymać kierownicę, bo jakiś taki narowisty Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Co do spalania, to muszę przejechać cały bak w typowych warunkach i przeliczyć, żeby podać miarodajne wyniki, bo dziwnie małe mi wyszło po powrocie 8,8. Niższe niż typowe na tej trasie 9,2. Możliwe, że konieczna będzie korekta ustawień kompa.
boncio jest offline   Odpowiedź z Cytatem