Odp: [Mk3] hatchback zamek centralny
Witam,
Mam podobny problem z moim mundkiem. Najpierw zepsułsię zamek w drzwiach kierowcy. Naciskałam przycisk na pilocie, zamykały się wszystkie drzwi oprócz kierowcy i od razu się otwierały. Musiałam zamykać kluczykiem i wtedy było ok. Podczas otwierania pilotem, otwierały sie wszystkie oprócz kierowcy i te również musiałam otwierać kluczykiem. Wymieniłam ten zamek i wszystko było ok, niestety na krótko.
Zepsuł się zamek w drzwiach pasażera. Otwieram z pilota a one zostają zamknięte, muszę otwierać ręcznie, to samo z zamykaniem, muszę naciskać ten guzik nad klamką. Już chciałam wymieniać ten zamek kiedy zauważyłam że tylne lewe drzwi zamykają się dopiero po drugim naciśnięciu na pilocie, tzn. po ryglowaniu, otwierają się normalnie. Już chciałam wymieniać oby dwa zamki a tu mój mundek zrobił coś co mnie totalnie rozwaliło.
Otwieram go z pilota, wsiadam, otwieram ręcznie drzwi pasażera bo ich oczywiście nie otworzyło, odpalam, ruszam a tu mi się wszystkie drzwi ryglują podczas jazdy!!! Oczywiście oprócz tych pasażera. Teraz już nie wiem czy wymieniać wszystkie zamki bo to jest przyczyną, czy wiązki w drzwiach czy cała centralka.
Proszę pomóżcie, jeżeli ktoś już miał taki problem
Dziękuję i pozdrawiam
|