Odp: Podniesienie mocy 1.6 ecoboost 150KM?
Nie wiem kiedy dla Ciebie rozpoczęła się ta dyskusja, ale dla mnie o godzinie 09:58, kiedy na stronie 41 tego wątku odpowiedziałem zombie6 - fizyka, fizyka. I jeżeli dobrze widzę, to ty się przyłączyłeś o godzinie 10:50 tekstem osadaniu wilgoci na IC...
I od tego momentu się kopiemy i nie możemy dojść do porozumienia. Jeżeli chodziło Ci o osadanie wilgoci na IC ZZEWNĄTRZ, to najwyraźniej ja Cie źle zrozumiałem uważając, że chodziło Ci o wilgoć zawartą w powietrzu, które przechodzi przez IC. Zdaje się że nie byłem w tym sam, ponieważ kocur też mówi o wilgoci skroplonej W IC, nie NA IC. Pozwolę sobie sobie zauważyć, że w mojej wypowiedzi o 12:19 na stronie 41 napisałem, że inna sprawa to natrysk wody na IC, który rzeczywiście powoduje chładzanie IC odparowywaniem wody. I ty w tym momencie zaczęłeś coś o powietrzu zasysanym i powietrzu, powietrzu na zewnątrz i wyimaginowanej rzeczywistości...
Nie wiem kto w którym momencie popęłnił błąd - być może ja, choć widaje mi się, że jasnie mówiłem o powietrzu przepływającym przez IC i reszta rónwnież mówiła o wpływie zawartości wody w powietrzu i jej wpływie na moc silnika, nie o chłodzeniu IC od zewnątrz skroploną wodą.
|