Cytat:
|
Powiem ci ze u mnie jest bardzo podobna sytuacja jak u ciebie,na dzień, dzisiejszy uzytkuje Opla Vectra 1,9 cdti i już jestem po usunieciu dpf i egr bo się szajby robiły.Powiem ze vectra to mój pierwszy i ostatni diesel już się nigdy nie odwaze na nowoczesnego diesla z tymi wszystkimi filtrami itp. Zdecydowałem się na Kuge w benzynce z tym 180 konnym motorkiem i mam nadzieje ze mnie nie zawiedzie. Brałem pod uwagę dokładnie te same opcje co ty:mazda cx-5 ciekawa ale za droga i trochę ten design taki ze wyszło na nie(i wiem z pewnego źródła ze wnet czeka ja faeclifting), RAV4 to już woogole taki kanciak ze wygląda jak tani plastikowy saturn z USA,Kuga moim zdaniem najładniejsza i w bardzo dobrej cenie. Wiec jak pytasz mnie to polecam 1,5t EB 180km w leniuchu(aut)
|
Ford chyba we wszystkich klasach wychodzi najtaniej. Jak do tej pory był też w moim przypadku najbardziej skory do upustów. Mazda CX 5 jest bardzo fajna. Droższa, ale też oferuje dużo lepsze wyposażenie od Forda w tej cenie. Najlepszym kompaktowym suv-em, którym jeździłem był Cherokee. Ale, niestety cena 160-170 tys. była dla mnie za wysoka...