Temat: [Focus 1998-2004] Parujące szyby
View Single Post
Stary 10-11-2014, 23:16   #41
karski
ford::average

Imię: Karol
Model: Leon 5F
Silnik: 2.0 TSI
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: nadmierne parowanie szyb

Do tej pory miałem preparat Autoland: http://www.autoland.pl/produkty/kosm...odowe/anti_fog

Ostatnio próbowałem domyć szybę samym płynem do mycia szyb, 4 razy czynność powtarzałem i dalej był tłuszcz i mazaje, także bez benzyny ekstrakcyjnej się nie obejdzie. Nie wiem czy można tego użyć jeśli jest folia na szybach, trzeba by się specjalistów dopytać.

Prócz tego całe wakacje mam poopuszczane szyby w aucie żeby się wietrzył, a zimą jak nie potrzebuję specjalnie grzać wnętrza czy osuszać szyby to jeżdżę na nawiewie dolnym. Ciepło i tak idzie do góry, a coś tam przy okazji osuszy jak się naniesie. Potem zawsze na ok 5 minut zostawiam auto otwarte żeby to ciepłe powietrze sobie wyleciało Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a technikę z tym ryżem dalej będę próbować, bo chcę zobaczyć czy nagle mi przestało parować w aucie czy jednak coś to daje, bo różnice temperatur były spore (-2 do +10) a mimo wszystko na szybach czysto Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
karski jest offline   Odpowiedź z Cytatem