Odpowiem tutaj bo może komuś to się przyda: miałem brak podświetlenia klawiszy radia, klimy i włącznika w Focusie mk2 fl 2010 na włączonych włącznikiem światłach, w pozycji wyłączonych (na światłach dziennych) podświetlenie było. Za radą kolegi, sprawdzony bezpiecznik 103 był sprawny. Za kolejną radą poszedłem sprawdzić czy bez kluczyka włącznik cokolwiek zmienia. Co ciekawe: po otwarciu wozu z pilota i otwarciu drzwi włącznik nie zmienia nic. PO ZAMKNIĘCIU DRZWI włącznik zaczął działać - zapalił całą deskę, z fajnym opóźnieniem podświetlił zegary, włączył pozycyjne, tablicę i dzwonek. Co najważniejsze - dopiero wtedy włożyłem kluczyk i podświetlenie deski już zostało. Sprawdziłem kilka razy.
Być może Ford ma taką właśnie "procedurę", lub mój egzemplarz jest po powodzi i córce niemieckiego księdza przeklęty, ale takie "ficzery" powodujące kilkudniowe zakłopotanie tworzą średnie opinie o marce.
Golf takich rzeczy nigdy nie odwalał
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dziękuję za pomoc koledze. Pzdr.