View Single Post
Stary 12-11-2014, 00:13   #9
Jagus24
ford::beginner

Imię: Kamil
Model: Mondeo
Silnik: diesel 2.0
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: Zakłócenia w radiu przy podłączonej ładowarce.

Witam.

Mam podobny problem z radiem ale mój problem jest dość dziwny może i wasz też jeśli nie wiecie to warto sprawdzić a może razem coś damy z tym zrobić.

Radio w Mondku mam oryginalne, CB podłączam wszystko działa, różnego rodzaju ładowarki do telefonu podłączam i też radio działa bez zarzutu ale gdy podłączam kabel zasilający do kamerki (rejestratora jazdy) to radio szwankuje, i tu uważam że mój problem jest dziwny ponieważ radio szwankuje jak kabel jest podłączony do gniazda zapalniczki i jak cała ładowarka jest wyciągnięta z zapalniczki ale jest wsadzony kabel do kamerki.

Jak by ktoś nie zrozumiał to wyjaśnię jeszcze raz. Kabel wsadzam do kamerki, kamerka może być wyłączona lub włączona i radio szwankuje. Też szwankuje jak ładowarka jest wsadzona w gniazdo zapalniczki i podłączona do kamerki i jak jest ładowarka wyciągnięta z gniazda zapalniczki to radio też szwankuje. wymieniałem ładowarkę do tej kamerki dalej szwankuje ale kamerka na tych samych dwóch ładowarkach działa bez zarzutu w Kia, Mercedes, Fiat, Toyota. Może to być wina radia ponieważ wszystkie te auta co przed chwilą wymieniłem mają radia dokładane Sony, Pionier, a nawet Chińska firma krzak itd

Jeśli nie zanudziłem i wszystko jest jasne to proszę o jakąś odpowiedz co i jak jeśli uda wam się ten problem naprawić.

Pozdrawiam
Jagus24 jest offline   Odpowiedź z Cytatem