Odp: 234 km/h po S3
Ta głupota się przewija dość często - ale zauważ, że w Polsce jest wielu świetnych kierowców, wielu niedzielnych, wielu z doświadczeniem 100km itp. Dodatkowo ograniczenie na autostradzie pozwala przepuszczać że inni też w tych granicach będą się poruszali i często to inna osoba wjeżdża "pod koła" jadącemu szybciej - szczególnie na autostradzie czy expresówce (co z tego że to ktoś wjechał - i tak wina byłaby tego który miał zatrzymany licznik np na 200).
Można jechać szybko i bezpiecznie, a można i wolno i bardzo niebezpiecznie.
No i AMG raczej nie ma co porównywać do samochodu seryjnego - którego każdy z elementów jest o niebo mniej przystosowany do prędkości maxymalnej niż w takim AMG.
A czy się o coś obawiam czy nie to już raczej moja sprawa. Pociągami itp raczej nie jeżdżę - od tego mam samochód.
A ten filmik - idealnie prezentuje jak można się zabić - z tego co widziałem kierujący zjechał na przeciwległy pas - jakby pękła 10sekund później - przyładowałby w tył ciężarówki. Rzeczywiście nic się nie dzieje po pęknięciu opony - ale jak dla mnie może pękać - oby nie na drodze z ludźmi - torów w polsce trochę się znajdzie - tam można też sobie pojeździć.
Ostatnio edytowane przez Karwos00 ; 13-11-2014 o 21:11
|