Temat: [Focus 2011-2014] Programowanie funkcji / triki
View Single Post
Stary 13-11-2014, 21:24   #238
jadja
ford::advanced

Imię: Jacek
Model: Focus MK3 2011 Trend
Silnik: benzyna 1,6 105 KM
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Programowanie funkcji / triki

W instrukcji obsługi napisano, że jest możliwe zaprogramowanie dodatkowych pilotów do auta (4x szybkie włączenie stacyjki na II, na koniec 0 i wciśnięcie przycisku na programowanym pilocie). Próbowałem tej opcji wielokrotnie na zakupionym w Chinach pilocie do Forda MK3. Nic z tego. Czego zatem dotyczy zacytowany opis w instrukcji, lub też może ten chiński pilot jest nic nie wart? Wygląd ma identyczny, ale to jeszcze nic nie znaczy...
@boncio Między zegarami mam teraz duży wyswietlacz i tam jest mnóstwo informacji, także ta z zaznaczoną sylwetką samochodu i ewentualnie otwartymi drzwiami oraz stanem oswietlenia zewnętrznego. Nie mam natomiast między zegarami komunikatów z navi (które były, gdy miałem oryginalną nawigację Forda). Na chińskim radiu sygnalizowana jest natomiast m.in. "chęć" współpracy z klimatronikiem i czujnikami parkowania. Pojawia się na chwilę sylwetka samochodu z odpowiednią symboliką przeszkód. Ja nie mam jednak fabrycznych czujników parkowania, a więc sygnalizacja szybko znika.

Ostatnio edytowane przez jadja ; 13-11-2014 o 21:47
jadja jest offline   Odpowiedź z Cytatem