Cytat:
|
Nie halo to są teraz samochody, poszukaj moich postów i zobacz co i z jakim przebiegiem działo mi się w Ducato na gwarancji, teraz ma dopiero najechane 57000 km, a gwarancja skończyła się z końcem lutego.
Silnik jaki mają nie pamiętam.
Suma sumarum Ford to lepszy produkt w podobnej cenie przy podobnym wyposażeniu, lepszy serwis i podejście do klienta.
|
Co do transita 2009 (340 tys.km)to zawiodłem się okrutnie.Na gwarancji,łożyska skrzyni,dwumasa,lakierowanie auta i wymiana silnika,który i tak znów padł ,ale po gwarancji. Z kolei ducato 2012 (300 tys km) też nie było idealne,parę rzeczy na gwarancji naprawili min. łożyska mc personów.łożysko w skrzyni,lakierowanie auta,gąbkę siedzenia,a i łożysko przedniego koła po ok 170 tys.
Reasumując : przy podobnym przebiegu, transit okazał sie bardziej awaryjny niż duacto .
Ale pierwszy tranzolek którego miałem ,wytrzymał bez awaryjnie 450 tys. Ale był to rocznik 2004.
Co do serwisu ,to aso ford mają lepsze podejście do napraw gwarancyjnych,niż fiat (ale nie było tak żle,zawsze było auto zastępcze,i naprawiali bez większych oporów).Najgorzej pod względem gwarancji i napraw wypada citroen ,tam zawsze był problem z egzekwowaniem naprawy. Mam nadzieję że tym razem Jumper nie nie będzie stwarzał problemów.