Temat: [Focus 1998-2004] Parujące szyby
View Single Post
Stary 14-11-2014, 00:35   #65
radek1184
ford::beginner

Model: Focus MK1
Silnik: 1.6 benz+LPG BRC
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: nadmierne parowanie szyb

jak będziesz miał możliwość to zobacz z ta przesłonką bo może nie otwiera się do końca. Nawiew dużo głośniej chodzi na zamkniętym obiegu słychać to najbardziej na maks. obrotach wiatraka. Działanie przesłony sprawdzisz na wyłączonym silniku tylko kluczyk na poz. 2 wtedy słychac nawet że się do końca wciska jakąś gumowa uszczelką w skrajnych położeniach
Ewentualnie zobacz jeszcze czy nie masz mokrej wykładziny pod dywanikami kierowcy i pasażera mogą być lekko wilgotne przez jakąś małą nieszczelność podszybia i już szyby parują. Piszę bo przerabiałem to samo, jak naprawiłem podszybie to jeszcze przez jakiś miesiąc szyby parowały od tej wilgotnej wykładziny pod dywanikami aż zupełnie wyschła zwłaszcza, że to było zimą i ta para potrafiła zamarzać od środka więc psikałem odmrażaczem i od tego jeszcze bardziej później zaparowywały aż były jakieś tłuste. Ale umyłem je potem dokładnie płynem do szyb i od tamtej pory mam spokój.
PS. Jeśli palone są e-papierosy w środku to szyby tez szybko się robią tłuste i zaparowują.

Ostatnio edytowane przez radek1184 ; 14-11-2014 o 00:38
radek1184 jest offline   Odpowiedź z Cytatem