jeśli chodzi o LPG to nie miałem żadnych awarii do tej pory (raz tylko musiałem za 150zł czyścić parownik bo się zasyfił), a zrobiłem tym autem jako właściciel 55.000 km już, poprzednio auto było w rodzinie więc znam jego historię, i na LPG ma już przelatane w sumie 140.000 km. Awarie mechaniczne owszem się zdarzały, są nawet opisane tu na forum, ale z LPG nie miały nic wspólnego (przeguby, zawiecha czy bicie tarcz).
Koniecznie należy przy LPG sprawdzać i regulować luzy zaworowe, by się gniazda nie powypalały, bo wtedy wydatek jest już spory.
8,5 benzyny to tak szacunkowo podałem, odejmując ok. 15-20% od szacunkowego spalania LPG.
Ja mam ciężką nogę, przyznaję bez bicia. W związku z tym moje średnie spalanie mnie jak najbardziej satysfakcjonuje (moja sygnatura z motostat jest widoczna, mój nick tam to paolowawa, możesz sobie wejść i zobaczyć tankowania
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ).
Co do Focusa, to miałem przyjemność jeździć takim właśnie 1,8 Zetec z LPG - zauważyłem że był żwawszy niż mój (masa robi swoje), ale i wbrew pozorom mniej oszczędny - na tej samej trasie, przy tym samym stylu jazdy, Focus spalił mi ok. 0,5 litra więcej. Być może dlatego, że skrzynia ma inne przełożenia, i przy tych samych prędkościach co u mnie w Focusie miałem wyższe obroty.
Wada Focusa to na pewno zbiorniczek jaki tam wejdzie - Focus którego ujeżdżałem przejeżdżał na baku max 330 km. Ja mam butlę walcową u siebie 80 litrów, wchodzi ok. 73 litry (Przejechałem raz 680km na baku i zjechałem na tankowanie, a gaz się jeszcze nie skończył). W tym roku byłem na urlopie w Albanii, 2500km w jedną stronę, (też pisałeś o dalekich wakacjach), i chyba bym oszalał gdybym miał takim Focusem co 300km stawać na tankowanie.