Odp: 234 km/h po S3
Ja pisałem o średnim wieku aut - a nie czym jeździ jakiś tam niemiec - a jeżeli średnia niższa to mysi być tych nowszysch aut więcej. I nie twierdzę że trzeba się wstydzić wieku auta - rok temu sprzedałem 10 letniego lancera - jeździłem nim 9 lat, nigdy nie miał żadnej awarii, wymieniony jedynie rozrząd, płyny i klocki - reszta została oryginalna bo nie było potrzeby wymieniać czegokolwiek - sprzedałem żeby kupić większego i padło na C-maxa) a nowy właściciel lancera jeździ nim nadal i pewnie pojeździ jeszcze trochę.
Do miast dojeżdża się autostradą - a potem już normalnymi drogami - w europie to raczej norma - to nie USA.
Mi najlepiej jechało się na tempomacie w USA - ale to nie powinno raczej nikogo dziwić - raz zdarzyło mi się jechać 10 godzin bez przerwy (poza ograniczeniami przy wagach i zjazdach) na temopomacie 120km/h ciężarówką - maxymalna dopuszczalna - przejechałem tak prawie 1200km w 10h (zacząłem o 22:00 więc było praktycznie pusto prócz innych Trucków). Ale tam nie ma takich co jadą 150, 180, 200, itp = każdy jedzie 120 lub mniej - praktycznie nikogo się nie dogania i nikt mnie nie doganiał. A Meksyk - tam się chyba troche łatwiej drogi buduje - nie ma skoków temperatur jak w polsce i innych krajach w europie.
|