View Single Post
Stary 15-11-2014, 12:45   #116
hak64
ford::advanced

Imię: Henryk
Model: inny
Silnik: 3,6
Rocznik: 61
Domyślnie Odp: Bezpieczeństwo bierne C-max 2008 - dowód empiryczny... (niestety...)

Cytat:
Napisał Atlis Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Masz nauczkę, następnym razem wystarczy jak udostępnisz zdjęcia rozbitego auta i napiszesz, że zajechała Ci drogę betoniarka
Na podstawie samych fotek nie da się jednoznacznie określić prędkości, więc Twoje wnioski są znów zbyt daleko idące.
Cytat:
Napisał Atlis Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jak byś był wystarczająco inteligentny,
To już osobista wycieczka do Autora wątku i mnie w to nie mieszaj. Swoją drogą jestem odrębnego zdania, bo nawet gdyby to On jechał betoniarką, to nie znając konsekwencji, warto zapytać czym to pachnie? Od tego jest forum, żeby sobie pomagać, a nie wymyślać od idiotów. Na forum mogę się pobawić w adwokata i tworzyć linię obrony, instytucja biegłego na to nie pozwala, bo ekspertyza musi opierać się na dowodach, a nie domysłach. Zresztą to nie biegły orzeka o winie, a sąd. Biegły wypowiada się tylko na temat przyczyn i skutków, a i to nie musi idealnie odzwierciedlać rzeczywistości, bo - jak wspomniałem gdzieś tam wcześniej - biegły odpowiada na pytania organu prowadzącego postępowanie, te zaś mogą być formułowane w sposób mający niewiele wspólnego z logiką.