Cytat:
|
Masz nauczkę, następnym razem wystarczy jak udostępnisz zdjęcia rozbitego auta i napiszesz, że zajechała Ci drogę betoniarka
|
Na podstawie samych fotek nie da się jednoznacznie określić prędkości, więc Twoje wnioski są znów zbyt daleko idące.
Cytat:
|
jak byś był wystarczająco inteligentny,
|
To już osobista wycieczka do Autora wątku i mnie w to nie mieszaj. Swoją drogą jestem odrębnego zdania, bo nawet gdyby to On jechał betoniarką, to nie znając konsekwencji, warto zapytać czym to pachnie? Od tego jest forum, żeby sobie pomagać, a nie wymyślać od idiotów. Na forum mogę się pobawić w adwokata i tworzyć linię obrony, instytucja biegłego na to nie pozwala, bo ekspertyza musi opierać się na dowodach, a nie domysłach. Zresztą to nie biegły orzeka o winie, a sąd. Biegły wypowiada się tylko na temat przyczyn i skutków, a i to nie musi idealnie odzwierciedlać rzeczywistości, bo - jak wspomniałem gdzieś tam wcześniej - biegły odpowiada na pytania organu prowadzącego postępowanie, te zaś mogą być formułowane w sposób mający niewiele wspólnego z logiką.