Temat: [Mondeo 2007-2014] Luzy elektrycznego fotela
View Single Post
Stary 15-11-2014, 19:06   #114
Biały85
ford::beginner

Imię: Kamil
Model: Mondeo MKIV TITANIUM
Silnik: 2.0 Duratorq TDCi
Rocznik: 2007
Question Odp: Luzy elektrycznego fotela

Cytat:
Napisał swiergus Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witajcie koledzy chciałbym wam przedstawić zestaw naprawczy fotela mojego autorstwa i naprawdę się sprawdził w moim MK4.
Mój fotel nie pukał tylko się bujał jak łódka na morzu. Po rozkręceniu dolnej części fotela w drobny mak moim oczom ukazały się zdezelowane jak i kompletnie wytarte pomarańczowe pierścienie o jakich już wspominaliście w postach wcześniej.
Długo się nie zastanawiając postanowiłem wykonać takie tulejki z metalu a nie z aluminium jak oryginał. Poniżej fotki mojego zestawu naprawczego.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Jeśli ktoś będzie zainteresowany mogę wykonać taki zestaw na zamówienie.
Chciałbym również wspomnieć o tym iż trzeba będzie rozwiercić aktualne dziury na minimalnie większe ale śruba pozostanie taka sama.
Koledzy, na pewno ktoś mierzył średnicę oryginalnego otworu w płozie. Czy może ktoś ją podać na forum?
Będę niezmiernie wdzięczny, gdyż zamówiłem sobie w tokarni tulejki, które okazały się prawie idealne, jednak nadal mam lekki luz pomiędzy płozą a tuleją.
Moje tulejki zostały wykonane na równe 15mm (wymiar od strony płozy), bo wydawało mię że moja suwmiarka nie przekłamuje. Niestety jest inaczej.

Sądzę, że mogłem się pomylić o ok. 0,6mm, ale wolę się upewnić, dlatego proszę o podanie wymiaru z dokładnością do 0,1mm jeżeli to możliwe Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Mam zamiar dorobić nowe tuleje, aby weszły dosłownie na wcisk. Chyba tylko wtedy pozbędę się raz na zawsze tego denerwującego bujania fotela.

Ostatnio edytowane przez Biały85 ; 15-11-2014 o 19:26
Biały85 jest offline   Odpowiedź z Cytatem