Temat: [Focus 1998-2004] Parujące szyby
View Single Post
Stary 17-11-2014, 01:24   #77
radek1184
ford::beginner

Model: Focus MK1
Silnik: 1.6 benz+LPG BRC
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: nadmierne parowanie szyb

czytam Wasze posty i nic innego mi nie przychodzi do głowy jak ta przesłona zamkniętego obiegu.. Jak dywaniki suche, szyby podomykane, szyby nietłuste to tak jak pisze RedFord - obieg na szybę i chwila moment - nie ma prawa parować. No chyba, że ta klapka nie domyka się i część obiegu jest zamknięta. Ja też parkuję pod chmurką ale nawet jak jadę w 4 osoby i nawiew mam na szybę i bez klimy, wiatrak na 1 to nic nie paruje..
Ewentualnie jeszcze zobacz czy jak nastawisz kierunek nawiewu na szybę to czy rzeczywiście wieje z tych kratek co są przy samej przedniej szybie. Może mimo nastawienia na szybę wieje np. z tych na twarz albo na nogi.. Jak kręcisz tym największym pokrętłem to w rzeczywistości przestawiasz klapki tzw. cięgnami Bowdena Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jesli jedno z nich jest urwane to nie zamyka tych na nogi albo na twarz. Możesz łatwo wyjąć kratki nawiewu na twarz (są tylko wciśnięte) i będziesz widział czy się zamykają jak nastawisz kierunek na szyby.

Ostatnio edytowane przez radek1184 ; 17-11-2014 o 01:47
radek1184 jest offline   Odpowiedź z Cytatem