Cytat:
|
Nie prędkość zabija, a jej niedostosowanie do warunków na drodze, możliwości samochodu i umiejętności własnych.
|
I tak jak
@
Atlis
pisał....może są tacy co się boją
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum....nie czują się wystarczająco pewnie...i dobrze, bo gorzej gdyby ktoś taki wsiadł i próbował wycisnąć ile fabryka dała.
Mi dziadek zawsze powtarzał mierzyć siły na zamiary
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Przeczytałem cały ten wątek i doszedłem do wniosku, że część osób która pisała, jest zazdrosna...nie wiem do końca o co tylko...I jak ktoś pisze że ma auto z mocą powyżej 100KM i to auto nie pojedzie 200km/h.....wydaje mi się jeszcze gorsze...bo świadczy to o tym że nie zna swojego auta.
To skoro większość z Was uważa ze to złe...to po co kupujecie auta o mocach powyżej 100KM...wiem wiem żeby był zapas mocy do wyprzedzenia ewentualnie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. wyprzedzając zwiększacie prędkość/ przekraczacie dopuszczalną
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ktoś pisał wcześniej o osbach przekraczających prędkość nazywając ich "przestępcami"....a przypomnijcie sobie ile razy przekroczyliście prędkość...nawet o te 20 km.....to też już "przestępstwo"
Ostatnio jechałem sam...w nocy....i na pustych odcinkach przyłożyłem maszynie....4h i we Wrocku byłem....to jestem "kryminalistą"?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. zero mandatów, zero potrąceń, wypadków, czy potrąconych leśnych i polnych stworzeń....a ktoś wcześniej napisał mega głupotę...120km/h jazda eco
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. każde auto ma inaczej tę granicę ustawioną- u mnie np przy 150- 180 pali tak samo....później nieznacznie wzrasta.
Jeśłi się dopuszczam przestępstwa....to tylko jeśli mi warunki pozwalają...jadę sam i mam sprawdzone auto...opony mam z odpowiednim indeksem...a przed każdą podróżą lub raz w tygodniu...sprawdzam w nich ciśnienie, a jak czuje że coś zaczyna się dziać w aucie, to natychmiast robię- w ten sposób zapewniam sobie świadomość tego że auto jest sprawne i w razie potrzeby można przyłożyć pewnie i bez obaw.....
A całą tą dyskusję najlepiej kwitują sceny od 0:27
http://www.youtube.com/watch?v=O_gSE1_wF3M
Zapomniałem dodać, że sprawdzałem każde swoje auto pod względem v max.....7er miała prawie 250 km/h a pójdzie jeszcze ciut szybciej
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i sprawdzone na S3