Cytat:
|
a próbowałeś zatkać EGR tą blaszką z allegro za 12pln?? ja mam zatkany od półtora roku i nie wiem co to EGR, check engine ani "sprężynka" ;p
|
jak kupiłem auto to właśnie egr był zaślepiony blachą ok. 0,7 i w niej trzy dziurki wywiercone okolo 5mm, ale check się palił cały czas a później jeszcze doszła coraz częściej sprężynka
wyczyściłem egr i odślepiłem go, wykasowałem błędy i tak pojeździłem dzień bez palących się kontrolek a na następny dzień już się zapaliły i zapisały się błędy recyrkulacji spalin jak w temacie
znowu rozebrałem wyczyściłem i tak samo jak poprzednio
natomiast po jakiś kilku miesiącach auto zaczęło nierówno pracować na wolnych obrotach na biegu jałowym zaraz po odpaleniu rano po nocy i kopcić na biało-niebieskawo tak przez minutę po odpaleniu a później się to uspakaja i silnik pracuje normalnie a później w ciągu dnia jak odpalam to ma niskie obroty i pali się ładowanie i powoli tak jakby się rozkręcał i wchodzi na obroty i pracuje normalnie
żadne inne błędy nie wyskakują tylko ciągle ta recyrkulacja spalin i nie wiem czy to egr jest przyczyną tych objawów czy coś jeszcze. poziom oleju i płynu chłodzącego utrzymuje się cały czas na jednym poziomie nie ma ubytków, w trakcie jazdy auto zachowuje się normalnie
zobaczę jeszcze z tą wtyczką
ale ciekawi mnie jeszcze to że skoro tam jest sam silniczek to gdzie są jakieś czujniki egr-u
Bump: dodam jeszcze
jak rozebrałem egr to ręcznie poruszając tymi zębatkami grzybek się otwierał i zamykał
a i jeszcze a propo tego porannego rozruchu to jak już się ta praca motoru unormuje i wrzucam bieg wsteczny to obroty skaczą falują od 900 do 1000
sprawdziłem również wszystkie węże od filtra powietrza przez turbinę i intercooler do egr-u