Temat: [Focus 2008-2011] Dostęp do nagrzewnicy PTC
View Single Post
Stary 17-11-2014, 23:36   #582
von_Luka
ford::beginner

Imię: Łukasz
Model: Ford Focus Mk2 kombi
Silnik: 1,6 TDCI
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Dostęp do nagrzewnicy

Witam!

Jako że od 1,5 tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem foki (po raz pierwszy prywatnie ;p)
i po trzech chorowitych zimach w astrze 1,7 CDTI
(skurczybyk nagrzewał mi się dopiero po 10km - czyli jak dojeżdżałem do pracy)
mam zamiar montować dodatkową nagrzewnicę i to w te pędy... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Dwa razy przeczytałem cały wątek - niestety mało co zrozumiałem ;( ale spróbuje jakoś ogarnąć temat ;] Będę bardzo zobowiązany za ewentualne uwagi/podpowiedzi etc.

Mój FF to kombi z 2008r. FL 1,6 tdci (110KM) - klimatronic
Z numeru VIN wynika że dodatkowej nagrzewnicy brak.
W skrzynce bezpieczników mam bezpiecznik f5 (80A)
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam GEM (poliftowy) z oznaczeniem DD
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W nim znajduje się bezpiecznik F100/10A
Za osłoną od strony pasażera znajdują się dwa grube przewody zakończone "terminalami".
Po wysunięciu radia nie znalazłem żadnego wtyku natomiast - od spodu
- po włożeniu głowy pomiędzy nogi pasażerki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i spojrzeniu w kierunku tylnej części radia
to znalazłem nawet trzy ale pomarańczowe - i właśnie tu się zapętliłem
- czy przy klimatronicu nie potrzebuje szukać tego sterowania? czy jednak szukać?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. (HELP!) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozostaje mi jeszcze zakupić grzałkę - zamontować ją,
podpiąć i uruchomić/ustawić w ELMconfig - correct?

Pzdr. - von_Luka
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg bez-kom_siln..jpg (97.9 KB, 451 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg GEM..jpg (32.1 KB, 442 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg bez-GEM..jpg (79.3 KB, 447 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg przew..jpg (98.6 KB, 444 wyświetleń)
von_Luka jest offline   Odpowiedź z Cytatem