Koledzy...
...czytam wszystkie wasze uwagi i spostrzeżenia i widzę, że jak by nie patrzeć wszyscy mają po trochę racji
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale jedno jest niezaprzeczalne - wypadek to z teorii zdarzenie nagłe - prędkość nie ma tu wiele do rzeczy (teoretycznie), bo jeżeli coś dzieje się niespodziewanie to i tak zazwyczaj zawsze zbraknie miejsca i czasu na reakcję - prędkość wpływa na skutki tego zdarzenia. Dlatego
PRZEWIDYWANIE na drodze jest podstawą
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Niepewnego kierowcę można czasem "wypatrzeć" po jego zachowaniu, ważne jest też korzystanie z lusterek, trzeba mieć również szacunek do innych użytkowników i ich życia tak samo jak do swojego... nie ma sensu na brawurę.
Przyznam się również, że odkąd mam "czarną strzałę" to leciałem 200 (raz
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) i nie sądzę żebym kozaczył - trzecia w nocy i pusta droga - mogłem jedynie zaszkodzić sobie i ewentualnie wyciąć kilkanaście metrów lasu
Dla ciekawskich i wszystkich którzy będą mnie teraz palcami wytykać napiszę, że lubię dynamiczną jazdę, ale zawsze mam na uwadze bezpieczeństwo innych i uważam (jak każdy pewnie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ), że wiem co robię - nie mogę "cisnąć" to nie wykazuję agresji i cwaniactwa na drodze
Dalsze ciągnięcie tego wątku nic nie wniesie do tematu - jedni są za, drudzy przeciw - wyliczenia i teoria wygląda ładnie, ale zazwyczaj w praktyce wszystko wygląda inaczej -
nic nie zastąpi myślenia i przewidywania.
Dziękuję za ten przydługi wpis oraz pozdrawiam wszystkich