Cytat:
|
No ale masz większe szanse zareagować aniżeli przy 200, pomyśl.
|
Niekoniecznie, szczególnie jak jedziesz sobie na tempomacie 140, rozglądasz się na boki, najzwyczajniej w świecie nie jesteś tak skupiony na jeździe jak przy 200....to wszystko nie jest takie czarno-białe jak ci się wydaje. Samochód Arkadiusza Gołasia walnął w filar mostu na autostradzie przy 100 km/h (prawdopodobnie jego żona, która prowadziła zasnęła) i też zginął, gdyby jechała 50 km/h na autostradzie może by przeżył...do tego właśnie prowadzi gdybanie.
Bump:
Cytat:
|
ja też i może gdybam ale nigdy nie wiesz co stanie się na drodze dlatego może gdybam i przyjmuję czarny scenariusz - dzik, pieszy, rowerzysta, wypadający towar z paki czy inne licho na drodze aż po niespodziewaną czołówkę przed nami czy uciekający tir na przeciwny pas ( przeżyłem bo byc może uratował mnie ten odstęp "z kalkulatora" a ze mną trzy dusze które wiozłem )
|
Oczywiście, dlatego trzeba przewidywać, a jak ktoś chce mieć 100 % pewności to nigdy niech nie wsiada do samochodu i najlepiej zamknie się w domu, choć tam też czyhają na niego niebezpieczeństwa - wybuch gazu, zawalenie, itd.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Poprawkę można brać też jak się jedzie 200, choć zapewne tego nie zrozumiesz....