Cytat:
|
1. W Niemczech nie są lepsze autostrady, tylko jest ich więcej.
2. Jeżeli jedziesz 200km/h, to obserwujesz wszystko i wszystkich. Jak jedziesz 120-140km/h na tempomacie, to przysypiasz.
|
już pisałem do czego służy tempomat - utrzymuje prędkość więc powiedz mi jaka jest różnica w ruszaniu lewą noga przy gazie jak chcesz utrzymac prędkośc a właczeniu tempomatu - wygoda, jaki to ma wpływ na skupienie na drodze, jeżdze na tempomacie - czasami muszę zwolnić i też ruszam nogami, patrzę jak pozostali użytkownicy na drodze, ruszam kierownicą itp bo jakiś własciciel Bardzo Modnego Wozu napierd... aby zyskać kilka minut na odcinku 100 km i nie widzę różnicy w jeżdzie na tempomacie i bez jeśli chodzi o obserwowanie ipt itd etc i nie pisz już takich bzdur
nie obrażaj się - zrobiono badania polskim kierowcom przed słynna kampanią zwolnij ..., z której wynika iz kierowcy w polsce są świadomi przepisów lecz nie widzą nic złego w przekraczaniu prędkości bo uważają że panują nad pojazdem z dużym naciskiem na słowo uważają, 53% kierowców uważa że szybka jazda jest bezpieczniejsza, 14% brało udział w wypadku ( mężczyzna i osoby które otrzymały mandaty za przekroczenie prędkości - najliczniejsza grupa ), co czwarty z nich zmienił styl jazdy, kierowcy dzielą się na cztery grupy 13% nieodpowiedzialni, 43% poprawni, 24% asekuranci, 15% fanatycy prędkości - kilka cech charakterystycznych uważają że mozna jeżdzić szybko i bezpecznie, brakuje im cierpliwości, uważają że jeżdzą najlepiej a dopiero jak będą miec wypadek to będzie dowód że mają słabe umiejętności, głównym czynnikiem który ogranicza im prędkośc jest radiowóz policji - czytając to mam odczucie że przysłowie "polak jest mądry po szkodzie" jest nadal aktualne