Cytat:
Żebyświedział że tak...wyrabia się czas rekacji odpowiedni do prędkośći z którymi się poruszasz.
Jechałeś kiedyś z kierowcą rajdowym? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. czy się bałeś bo za szybko jeżdżą? czy może po zapięciu pasów...poinstruowaniu go o konieczności ustawienia fotela i i lusterek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. poprosiłeś żeby szybko nie jechał ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Miałem okazję jechać kilka razy z Tomkiem Kucharem....i rajdówką i cywilnym....gość potrafi jeździć i jeździ szybko...to samo Kuzaj....i Ci Panowie jeżdzą dobrze....szybko i bezpiecznie.....a czemu? no pewnie od jazdy 50km/h Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Widzę że temat dalej się rozwija.....ciekawe tylko po co...skoro posiadacze c-maxa 1,6 i Mon4 2,0 którzy są mega aktywni w tym temacie....nie jechali nigdy z taką prędkością ani jako kierowca lub pasażer...a mają najwiecej do powiedzenia....
Porażka
proponuje temat do kosza;/
|
uważam że moje umiejętności aktualnie pozwalają mi na jazdę z prędkością 160 km/h ( jestem w stanie ocenić wzrokowo na drodze 50 m i 100 m czyli więcej niż pokonam w 1 s bo taki czas przyjmuję jako czas mojej reakcji i bufor bezpieczeństwa ) jednak z uwagi na ograniczenia w Polsce poruszam się zgodnie z przepisami z marginesem +5 - 10 % co do kierowców rajdowych poczytaj sobie dwie książki Sobiesława Zasady - oni przewidują żeby nie dopuścić do pewnych zdarzeń ale zanim się nauczą to mają kilka stłuczek tylko że to jest rajd a nie wyścigi amatora na drodze - kierowca rajdowy zrobi sobie krzywdę a demon szybkości sobie i innym uczestnikom
powiedz mi czy kierowca jadący 200 km/h ma lepszy czas reakcji niż ten 140 km/h - nie jest to regułą badania mówią same za siebie nadmierna prędkość jest przyczyną większości zdarzeń na drodze i wiara w umiejętności których nie posiadamy
jako pasażer poruszałem się z prędkością zbliżoną do 180-190 km/h przelot przez Niemcy, kierowca z dużym stażem i o dziwo trzymał odstęp i to duży z uwagi na mandaty, wrażenia w normie - jako kierowca wybieram się latem do rodziny
myślę że temat nie jest do zamknięcia