Cytat:
|
Atlis ale co mi z tego, że jadę przepisowo, jak we mnie i moją rodzinę przywali gość z prędkością 200?
|
I tu widać że nie masz zielonego pojęcia o czym tak zajadle piszesz. Nawet jeśli spotkasz w PL takiego kierowcę, a przygotowanym musisz nyć na wszystko, to ten gość nie spadnie Ci z nieba jeśli jedziesz 140 km/h, nie przeleci obok Ciebie jak pocisk że go nie zauważysz, wytłumaczę Ci: on się po prostu będzie w lusterku zbliżał. I jeśli nie kupiłeś prawka na stadionie X-lecia to będziesz w stanie ocenić jego odległość oraz prędkość z jaką się zbliża i nie zmienisz pasa, i on w Ciebie nie przywali. Nie martw się, zdążysz odczytać nawet nr rejestracyjny i zadzwonić na policję.
Po tym co napisałeś uważam że jesteś najbardziej niebezpieczną kategorią kierowców na drodze. Kierowców bezmyślnych, nie myślących na drodze a patrzących tylko na siebie. Jedziesz 140 km/h więc szybciej nikt nie może, więc wyjeżdżasz na lewy pas bez obserwacji sytuacji albo jeszcze gorzej, z obserwacją, ale kij mu w nos, wyjedziesz mu przed maskę, bo on nie ma prawa tyle jechać przecież.