Witam Panowie
To mój pierwszy post na tym forum, więc wszystkich witam.
Właśnie stałem się posiadaczem nowego Focusa 1,6 ecoboost
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wszystko fajnie, ale jestem świeżo po wymianie opon na zimowe i pojawił mi się komunikat o niskim ciśnieniu w oponach. No cóż, wynika z tego, że należę do "szczęśliwych" posiadaczy samochodu z TPMS w wydaniu z czujnikami przy wentylach. Chociaż byłem przekonany, że mam pomiar ciśnienia poprzez ABS. Na komplecie letnim (oryginalne alufelgi) nie było problemu, po założeniu kompletu zimowego na stalówkach wita mnie komunikat o problemie.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Szczerze to nie uśmiecha mi się wydawać kolejne 600zł na czujniki do drugiego kompletu opon + koszty montażu opon. Uważam, że tyle lat już jeżdżę samochodem, że spokojnie mogę się obyć bez tego systemu, którym mam wrażenie, że uszczęśliwiono na siłę.
Czy można w ogóle wyłączyć ten TPMS?
Podejrzewam, że ASO będzie twierdziło, że nie, bo to niezgodne z przepisami UE, ale nasi magicy może już mają na to sposób.
Jasne, że można nie zwracać uwagi na komunikat, brzęczek, kontrolkę, etc. ale chyba to nie na moje nerwy.