Cytat:
|
Nawet jak wyłączę stacyjkę to mam napięcie na kablu IGN który leci do nagrzewnicy.
|
Cytat:
|
Dokładnie tak, tam jest napięcie po przekręceniu kluczyka i nawet jak wyświetlacz pokazuje że PTC nie działa to napięcie jest.
|
goodspeed4To która wersja jest aktualna ? Jeśli pierwsza to
Cytat:
|
Widocznie twoja nagrzewnica jest uszkodzona, jakieś zwarcie i wystawia je jakby w druga stronę.
|
oraz druga ale tylko gdy masz odpięte sterowanie i wtedy dokonujesz pomiaru na gnieździe od strony CEM/ PJB to tak jest jak najbardziej OK ale jeśli wtedy przy rozpiętej wtyczce od strony PTC masz napięcie na styku IGN to świadczy 100% o uszkodzonej PTC. Więc Michale jeśli jest tak jak piszesz w dwóch cytatach i jak ja to opisałem to powodem grzania po kluczyku jest ewidentnie uszkodzona PTC . A to tylko to potwierdza
Cytat:
|
odłączyłem wtyczki IGN i PWN i nagrzewnica nadal grzeje.
|
Cytat:
|
I wlasnie domyslam sie ze musi byc cos jeszcze do ustawienia zeby dzialala po silniku.
|
Nic więcej do ustawiania niema więc lepiej sprawdź czy u Ciebie też nagrzewnica nie grzeje przy odpiętym sterowaniu a nie powinna .
Wszystko się ma prawo zepsuć tylko ten kto to zaprojektował że w przypadku takiej awarii PTC grzeje bez zapłonu ...
Mam tylko nadzieje że zaprojektował tam jakiś wyłącznik termiczny który uchroni nasze auta przed pożarem .