Temat: [S-MAX 2006-2015] Doświetlanie zakrętów
View Single Post
Stary 21-11-2014, 22:26   #84
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
Domyślnie Odp: Doświetlanie zakrętów

Kolega z tych "bardzo szybkich?"Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Takie pytania to zwykle do mm32, czasem do mnie jak akurat mam ten kawałek schematów... Tyle, że ostatnio zdrowie nie to i nie zaglądam wszędzie...

Co do sygnałów z czujników poziomowania, to obstawiam (bez zaglądania w schematy), że koledzy z FoMoCo wykorzystują PWM (sygnał prostokątny o zmiennym wypełnieniu). Uwielbiają ten standard i używają go wszędzie, gdzie "cos się rusza"... W takim przypadku podkładanie stałego napięcia nic nie daje. Daj znać, jeśli się mylę i z czujników poziomowania nie wychodzi PWM... Wtedy to może być LIN - a to jeszcze gorzej...
Co do reszty, to jesteś pionierem i nie ma co mieć pretensji do "nienazwanych chroniących wiedzę" - bo kogo możesz mieć na myśli?

Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 21-11-2014 o 22:28
tedi_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem