Op.op.op.op........ skończcie te utarczki i przemawiania się
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bo do niczego nie prowadzą.
Temat dotyczy silników PSA z filtrami DPF przed liftem .do 2010 r .
A... wracając do wątku i pierwszego posta to myślę że to wcale nie głupi pomysł żeby ktoś się tym zajął wreszcie .
Może moje spostrzeżenia ;
S-max który jeżdżę od 4 lat ma przejechane 90 tys km. nie ma chwilowego i b. trudno wyczuć dopalanie DPFa . jedyna oznaką jest włączony wentylator(nikt w czasie jazdy nie zagląda pod maskę) więc jest to problem .Pomijając fakt że w czasie upałów często tak się zdarza i nie jest to wina DPF.
Drugim objawem wypalania DPF to po przyłożeniu dłoni do wydechu nie sposób utrzymać rękę ( oczywiście przy pracującym silniku na wolnych obrotach - po prostu wysiadasz i sprawdzasz ).
Ostatnio myślę nad podłączeniem DIODY LED do któregoś z przewodów wentylatora ( po prostu wpiąć się w przewód zasilający wentylator plusem diody i drugi biegun minus diody do masy ) W ten sposób za każdym razem kiedy komputer wyśle sygnał z napięciem do wentylatora to uruchomi się jednocześnie dioda led .
Drugą informacją był by wydech lub sam DPF lub jego obudowa.
-mianowicie;
można zamocować jakąś opaską ,lub inną metodą w końcówce wydechu lub na obudowie DPFa zwykły metalowy z kabelkiem czujnik temperatury .
Pierwsza myśl - to wykorzystanie wewnątrz samochodu zwykłego termomerta elektronicznego z wyświetlaczem w JULA
http://www.jula.pl/catalog/gospodars...mometr-943112/ lub stacji pogodowej która ma jeszcze wilgotnościomierz ( przydał by się w samochodzie )
Lub inny czujnik temperatury z wyświetlaczem np stosowany przy piecach CO.
W ten sposób jadąc nawet w lipcu na autostradzie będziemy mieli podgląd kiedy załączył się wentylator i jednocześnie podwyższona temperatura z czujnika zewnętrznego na wyświetlaczu co może oznaczać
uruchomienie procesu dopalania DPF.
Jak wszyscy wiemy w takiej sytuacji należało by zmienić tryb jazdy który wspomoże prawidłowe wypalanie DPFa .
Wiadomo po zakończeniu powinna temperatura spalania się zmniejszyć na wyświetlaczu a wentylator się wyłączyć co jednocześnie zgasi diodę led .
Teraz moje pytania ;
1- jaka ~ będzie temp w C.na końcu wydechu a jak na obudowie DPF.?...( ważne żeby dobrać czujnik temp. )
2- gdzie najlepiej się wpiąć z diodą led .?... (myślę że z powodu małego poboru prądu nie będzie siało błędami )
Jeśli mógłby się ktoś wypowiedzieć to zapraszam do dyskusji i porad fachowych .