Temat: [Mondeo 1996-2000] Hamulec ręczny (awaryjny) za słaby.
View Single Post
Stary 26-11-2014, 20:20   #9
vielkijanusz
ford::beginner

Imię: Janusz
Model: Mondeo Mk2
Silnik: 1,8 TD
Rocznik: 1998
Domyślnie Odp: Hamulec ręczny (awaryjny) za słaby.

Cytat:
Napisał mondeo70235 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jeśli masz słaby ręczny to wina rączki ręcznego bolączka mk1 i mk2. Po prostu rozpada się rączka ręcznego, jak rozbierzesz to zobaczysz jedną linkę która jest przyczepiona do rączki i wchodzi pod samochód, porusza się ona na takim półokrągłym prowadzeniu i jak ktoś mocno zaciągnął ręczny to ta linka weszła pomiędzy prowadzenie i samoregulator nie może tego skorygować...Wielu użytkowników przerabia rączkę spawając regulator na stałe sklepuje szparę na prowadzeniu i spawa a linkę przerabia na ręczną regulacje śrubą pod samochodem
Odświeżę temat: wczoraj zerwała mi się linka od dźwigni ręcznego, po przeczytaniu chyba wszystkich wątków dotyczących regulacji ręcznego w Mondeo Mk2 (a raczej jej braku) kupiłem podkładkę żeby dospawać ją pomiędzy samoregulator a prowadzenie, nadal nie wiem jednak jak zaspawać ten samoregulator? taka zapadka z boku u mnie jest teraz w pozycji na samej górze, tak ma zostać czy ją jakoś sprowadzić na dół, a jeśli tak to w jaki sposób? zdjąć sprężynę napinającą samoregulator? proszę o pomoc
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg mondeo.jpg (90.8 KB, 109 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez vielkijanusz ; 26-11-2014 o 20:34
vielkijanusz jest offline   Odpowiedź z Cytatem