Witam,
jak w temacie - przy przekręceniu kluczyka w stacyjce palą mi się odpowiednie kontrolki oprócz tej od smarowania. Od czasu do czasu mrugnie przy odpalaniu jak silnik się zatrzęsie, więc zakładam, że to nie żarówka. W internecie znalazłem taki sprzęt:
http://www.ford.ewor.pl/towar/6267/c...e-1800011.html
Mam silnik 1.6 16v, benzynę i zanim przystąpię do wymiany czujnika chcę sprawdzić jego styk na wtyczce. Niby wszystko ładnie, pięknie i prosto, ale powstał śmieszny problem - szukam tego czujnika jak na zdjęciu w aucie i nie mogę go znaleźć.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Czytałem w książce, ze jest gdzieś w pobliżu filtra, ale znalazłem jeden z wtyczką zabezpieczoną drucikiem, a na ten to mi nie wygląda oraz drugi wkręcony w obudowę skrzyni biegów. Głupia sprawa i nie wiem, za który czujnik się złapać. Jakby ktoś był bardziej kumaty ode mnie to będę wdzięczny za podpowiedź.
Auto to Ford Focus 1.6 16v, 100KM, benzyna.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.