Odp: Dopalanie filtra DPF
Witam wszystkich do tej pory byłem tylko czytelnikiem forum.
Napiszę krótko pod koniec lipca zastosowałem patent opisany przez - bartosh80 - zajęło mi to 2 godziny przy piwku. Minęły cztery miesiące TO DZIAŁA przez ten czas pięciokrotnie zgasił bym silnik podczas wypalania, wystarczyło spojrzeć na miernik klima wyłączona wskazania większe jak 9V wentylator 2 bieg i czuć specyficzny zapach oraz słychać inną pracę silnika. Zresztą wszystko opisał - bartosh80- nie istotne że ma Volvo silnik- FAP ten sam i gro osprzętu.
Tylko jeden z was ujął się za nim kto skrytykował to skrytykował, był proszony o parametry jakiegoś czujnika przesłał 0 reakcji.
A swoją drogą wentylator jakby nie patrzeć to i tak podczas swojej pracy przy silniku 1,6 tdci dmucha wprost na osłonę FAP i chcąc nie chcąc chłodzi go choć jest to działanie nie pożądane przejęzyczyć się można a tu robienie wielkiego problemu (chłodzenie jest pożądane po zakończeniu wypalania).
Pozdrawiam wszystkich oraz - bartosha80 za podzielenie się i opisanie tak prostego sposobu odczytywania momentu wypalania.
|