Temat: [Mondeo 2007-2014] Jaki obroty przy 140km/h na 5 biegu
View Single Post
Stary 29-11-2014, 21:51   #32
grodek75
ford::advanced

Model: Mondeo Mk4 GoldX/Nissan Micra K11
Silnik: 2,3l Duratec HE 161KM Automat AWF21/1.4 16V 82KM Automat CVT
Rocznik: 2008/2001
Domyślnie Odp: Jaki obroty przy 140km/h na 5 biegu

Cytat:
Napisał Mediana Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Grodek75, na tym serwisie - automobile catalog, znalazłem dużo interesujących danych - podaj mi podobny serwis, chętnie poczytam, bo ja nic lepszego nie znalazłem.
Bardzo realnie podają zużycie paliwa, zgadza mi się z wszystkimi moimi autami.

Tylko ciekaw jestem, jak robią pomiary przyspieszenia do np. 200 km/h, bo tutaj sam wiatr gra dużą rolę ( inne czynniki pomijam) i ten sam samochód z takim samym motorem różniacy sie tylko rokiem modelowym przyspiesza do 200 km/h prawie 10 sec wolniej.
M...
"Interesujące" to są nawet "artykuły" na www.niezalezna.pl
Co nie oznacza bynajmniej, ze mają cokolwiek wspólnego z rzeczywistością i zdrowym rozsądkiem...
Kolego, ja wiem ze jesteś "zajarany" swoim autem, to widać w każdym Twoim poście. Doszedłeś nawet do tego, ze w którymś tam wpisie podawałeś wagę silnika Duratec 2.0 i sam nie byłeś pewien czy z osprzętem i płynami czy nie... A jakie to ma znaczenie???
Bądźmy realistami. Podając swoje "dane" opierasz sie na filmach z youtube, portalach motoryzacyjnych które nie ponoszą zadnej odpowiedzialności za to co piszą, etc. Podają przyspieszenia z dokładnością do dziesiatych czesci sekundy, a nie raczą podać jakim sprzętem pomiarowym to mierzą, w jakich warunkach i do jakich norm sie stosują bądź nie stosują Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dla mnie takie dane sa warte tyle samo ile papier na którym je wydrukowano. Mnie nie chodzi o to aby Cię w jakikolwiek sposob "wypunktować". Ja Ci tylko mowię/piszę abyś przestał sie tak straszliwie podniecać tym de facto zwyczajnym silnikiem 2.0 Duratec bo to nic nadzwyczajnego (podobnie jak mój 2.3 żeby nie było, to ta sama konstrukcja). Silnik starej generacji, trwały, da sie zagazować, pewnie posłuży Ci długie lata, ale konstrukcja napędu jako takiego to wczesne lata 90-te, a szczególnie ta 5-biegowa skrzynia... I nie ma sie co tu podniecać. Mój był wymieniany przy 15 tys. km bo bez żadnego powodu "wychlał" cały olej i się zatarł... Jak producent podaje maksymalna prędkość rzędu 210km/h to módl sie aby auto tyle osiągnęło, ale nie zachowuj sie jak przedszkolak w piaskownicy i nie wmawiaj ze "pójdzie" 227km/h. Gdyby tyle "szedł" to miałbyś to zapisane w parametrach technicznych, zapewniam Cię. Ford Motor Co. na pewno by tego nie pominął. Pozdrawiam i życzę wiecej dystansu. To tylko samochód i do tego jeszcze "mocno średniej klasy"...
Pozdrawiam,
T.

Ostatnio edytowane przez grodek75 ; 29-11-2014 o 22:07
grodek75 jest offline   Odpowiedź z Cytatem