View Single Post
Stary 01-12-2014, 21:16   #1
boshoo
ford::amateur

Imię: Boshoo
Model: Ford Focus mk2 (Titanium)
Silnik: 1,6 tdci, 110KM
Rocznik: 2005
Question "Usterka układu silnika" podczas przyspieszania

witam,
przy przyspieszaniu kiedy obroty mam gdzieś koło 2 tysięcy, zapala mi się czerwona kontrolka a na wyświetlaczu koło zegarów wyskakuje komunikat "usterka układu silnika" jednocześnie tracę moc w najgorszym wypadku zaczyna gasnąć. jeśli wyłączę zapłon i znowu włączę usterka znika i tak do następnego gwałtowniejszego przyspieszenia. (czasem na środku drogi przy wyprzedzaniu i wtedy robi się niebezpiecznie, wtedy nawet w czasie jazdy szybki ruch kluczykami żeby zgasić i od razu zapalić i moc wraca) jeśli jeżdżę na niskich obrotach bardzo spokojnie to jakoś jedzie ale po mieście tak się nie da na dłuższą metę.
Co to może być? czy ktoś spotkał się z takim problemem?
czytałem na jakichś forach że turbina? co powinienem zrobić? udać się na jakąś diagnostykę komputerową? poszukać mechanika specjalizującego się w fordach?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
boshoo jest offline   Odpowiedź z Cytatem