View Single Post
Stary 02-12-2014, 19:12   #1868
marko1986
ford::average

Imię: Marek
Model: Mondeo Mk4 kombi/ Mondeo MK4 kombi
Silnik: 2.0 DURATEC HE (145KM)
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Navigacja Blaupunkt NX SP 5.1 - kompendium wiedzy

Cytat:
Napisał peszt Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Panowie, podpiąłem navi i klimatyzację do modułu spod NX i wszedłem w test...(oczywiście na module spod NX klima nie działa) otrzymałem tam takie screen'y 1,2,3. Mówią wam coś te kody błędów???

Załącznik 53731[ATTACH]Załącznik 53733[/ATTACH]

Gdy podpiąłem klime pod stary moduł, wtedy na tych screenach zrobiło się wszędzie 0x0 ale na dole w prawym rogu przy "Diagnostic feedback" zaczęły na zmianę pokazywać się takie kody: 0xffff, 0x46f,0xf077.

Może rozszyfrowanie tych kodów rozwiąże problem braku kompatybilności niektórych nawigacji(a raczej ich modułu klimatyzacji) z klimatyzacją w samochodzie?

P.S. coś popsułem w poście,ale zdjęcia są.
Też mam takie kody : 0Xf0 0x77 nie wiem co one znaczą. Nic nie grzebałem i nie wiem kiedy się pojawiły. klima raczej działa ale mimo że silnik mi się szybko nagrzewa przy mrozach -8 (mam benzynkę 2.0) to z nawiewu nie przy przy nastawieniu temperatury na HIGH nie leci szczególnie gorące powietrze. Może to z tym związane te błędy...