Temat: [Focus 2008-2011] Zamiana radia z 6000CD na sony mp3
View Single Post
Stary 02-12-2014, 20:33   #9
jarekfxsilver
ford::advanced

Model: Focus mk3 ST / C-max II
Silnik: 2.0 ecoboost +290KM,490Nm / 1.5 ecoboost 150KM
Rocznik: 2013 / 2018
Domyślnie Odp: Zamiana radia z 6000CD na sony mp3

:-) mam zwykłe głośniki z podstawowej wersji. Podstawą jest wygłuszenie drzwi specjalnymi matami, ja wygłuszanie robiłem we wrześniu, zajęło mi to 2 dni, dużo zabawy jest z tym. Za same maty w firmie która specjalizuje się tym, zapłaciłem 500 lub 600zł :-) żonie nawet nie mówiłem bo szlak by ją trafił :-) nie oszczędzałem na matach bo to się później mści. Żadnego badziewia bitumicznego nie zakładałem tylko STP silver + GMS-01 + pianka samoprzylepna. Jeszcze wtedy nie chodziło mi o dźwięk audio ale o likwidację hałasu w aucie oraz brzydkiego dźwięku jak w wartburgu podczas zamykania drzwi :-) jakoś na jesień żona była w trasie i powiedziała że brakuje jej mp3, więc kupiłem sony mp3. Jak podłączyłem go to kopara mi opadła :-) gra to rewelacyjnie, bas jest dość przyjemny, miękki, głęboki, dźwięk nie jest płaski. Sam posiadam bravo II z max. wyposażeniem, świetne nagłośnienie z fabrycznym subwooferem także mam porównanie. Dodam że kiedyś za łebka miałem renault z mega jak na tamten czas nagłośnieniem (teraz już wstydziłbym się tak jeździć :-). Także radziłbym Ci wygłuszyć drzwi porządnymi matami, poczytaj sobie jaka mata gdzie ma iść i do dzieła. Jak masz radio sony to naprawdę będziesz w szoku jak Ci to zagra po wygłuszeniu drzwi. Daruj sobie na razie te głośniki. Szczerze Ci piszę.
jarekfxsilver jest offline   Odpowiedź z Cytatem