Odp: Pojazd niezgodny z zamowieniem
Dlaczego uważam ze Kuga jest dziadowska. Uważam tak gdyż patrzę na całokształt działania firmy Ford. Dla mnie o jakości firmy nie świadczy tylko samochód ale i całość od sprzedaży po serwis po odpowiedzialność gdy coś się dzieje nietypowego i są sytuacje sprzeczne. Osobiście nigdy więcej nie kupię forda bez względu na to jakie to on super silniki będzie miał i jakich to super nowoczesnych systemów nie wymyślą. W domu mamy dwa fordy focusa z 2010 i fieste z 2003 roku.
Fiesata jest użytkowana przez moja mamę tylko po mieście silnik 1.3 bena przebieg jak na wiek niski 130 tyś km nie było z tym autem żadnych problemów. Jednak niech nie zwiedzie to waszej czujności auto miało dzwona przy prędkości ok 80 km mama wjechała w tył babce która zatrzymała się na przejściu i co auto rozbite w drobny mak ale najlepsze jest to ze nie zadziałały poduszki powietrzne i napinacze pasów cholera wie czemu. Auto było nowe z salonu do 10 lat serwisowane w ASO
Mój focus rok 2010 jeździ dobrze, fajnie się prowadzi w sumie mało pali ale już tyle rzeczy w nim wymieniłem że głowa mała. Przebieg w tej chwili 160 kkm. W niespełna 4 letnim aucie wymieniłem
Dwumas z kompletem sprzęgła
dwa łożyska przód
akumulator tak tak 3 letni aku stracił swoją pojemność o 70 %
Egr musiałem zaślepić bo już nie domaga
alternator dałem do regeneracji bo spaliły sie diody
do tego jeszcze padły uszczelniacze wału korbowego
i dziad pali mi olej coś ok 1,5 l na 20 tys km
Blacharka rdza i odpryski na nadkolach i na klapie bagażnika pod plastikową blendą ruda
Także jak na auto 3- letnie to sporawo
W mojej prywatnej ocenie nigdy więcej forda następnym razem przesiadam sie na Mazde 3 lub 6
|