View Single Post
Stary 03-12-2014, 16:56   #32
Krzysztof2507
ford::average

Imię: Krzysztof
Model: Focus
Silnik: 1.6 EcoBoost 150 KM
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Pojazd niezgodny z zamowieniem

Cytat:
Napisał Harisonl Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dlaczego uważam ze Kuga jest dziadowska.

przejściu i co auto rozbite w drobny mak ale najlepsze jest to ze nie zadziałały poduszki powietrzne i napinacze pasów cholera wie czemu. Auto było nowe z salonu do 10 lat serwisowane w ASO

Mój focus rok 2010 jeździ dobrze, fajnie się prowadzi w sumie mało pali ale już tyle rzeczy w nim wymieniłem że głowa mała. Przebieg w tej chwili 160 kkm. W niespełna 4 letnim aucie wymieniłem
Dwumas z kompletem sprzęgła
dwa łożyska przód
akumulator tak tak 3 letni aku stracił swoją pojemność o 70 %
Egr musiałem zaślepić bo już nie domaga
alternator dałem do regeneracji bo spaliły sie diody
do tego jeszcze padły uszczelniacze wału korbowego
i dziad pali mi olej coś ok 1,5 l na 20 tys km
Blacharka rdza i odpryski na nadkolach i na klapie bagażnika pod plastikową blendą ruda

Także jak na auto 3- letnie to sporawo

W mojej prywatnej ocenie nigdy więcej forda następnym razem przesiadam sie na Mazde 3 lub 6

A czy wykonałeś test poduszek w 10 roku eksploatacji? Jest to wymagane w ramach obsługi samochodu.

To , że Twój Focus miał pewne przejścia , to wcale nie znaczy, że Kuga i inne modele Forda są "badziewskie". Skoro podjąłeś decyzję o zmianie marki, to czas pokarze, czy w innej marce jet lepiej. A może jest tak, "wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma". Pozdrawiam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Krzysztof2507 jest offline   Odpowiedź z Cytatem