View Single Post
Stary 04-12-2014, 21:33   #25
salom

Domyślnie Odp: Niedogrzewanie silnika - prawda czy przekłamanie komputera

Cytat:
Napisał DjLeo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
weuek Po aktualizacji jeżeli tego nie zmieniłeś w opcjach tytuł utworu na wyświetlaczu nie powinien się pojawić. Także nic się nie zmieniło po wgraniu softu. Poza Ecomode.

Harisonl W moim odczuciu nie ma to za bardzo sensu, z tego co wiem wszyscy mają takie wskazania, czyli budzik 73 i zegar 90 (a dokładnie ok. 89 - nigdy idealnie w pionie). Jeżeli ktoś ma inaczej, to zapewne nie są to standardowe wskazania.

Bump: salom Niby pisałeś, ale odnośnie wskazań na w teście zegarów to jedyne co zrozumiałem z tego co napisałeś powyżej (co potwierdza tylko co napisałem wcześniej), że również nie wiesz (jak reszta) skąd te wskazania i dlaczego akurat te 73 zawsze (lub we większości).

Nikt nigdy nie udzielił na to jasnej odpowiedzi. Przynajmniej ja się z takową nie spotkałem.

Bump: technikibart chętnie bym się dowiedział czy jest ok. Choć przyznam, że 119 wydaję się dużo, ale może tak ma być. Na pewno na zegarach jest ok. Tak ma chyba Ford, choć i w Skodzie, Fiacie i Peugeocie (diesle), też jest identycznie, czyli prawie pionowa wskazówka. Także co do zegarów to na pewno ok. Ale co do kompa to nie wiem. Wiem natomiast, że moje silniki 1.8 TDCI mają ok. 73 i to już klika osób potwierdziło.
Nawet jak by ktoś Ci udzielił jasną odpowiedż, to i tak byś nie uwierzył.
Trudno jest przekonać większosć na Forum.
Jeszcze raz powtarzam, tryb serwisowy w komputerze auta, nie jest przeznaczowy dla kierowcy, dla kierowcy jest wskażnik temperatury silnika w kabinie.
  Odpowiedź z Cytatem