Nie rozumiem, w czym problem?
Cytat:
|
Zapomnieli o kilku elementach wyposażenia dodatkowego na co już zwróciłem im uwagę
|
To jest podstawa do skierowania sprawy na drogę sądową. Nierzetelna wycena dokonana przez rzeczoznawcę dyskwalifikuje jego profesjonalizm i powoduje, że masz sprawę wygraną "ad hoc".
Cytat:
|
zastanawiam się czy nie mogę podać jeszcze chiptuningu i zmienionej turbiny w
ECU-PROJECT?
|
Tak, to są wystarczające przesłanki do żądania korekty wyceny, gdyż mają wpływ na podwyższenie wartości pojazdu przed zdarzeniem. To samo dotyczy wymiany całych podzespołów mających poprawić komfort, osiągi, czy możliwości trakcyjne pojazdu (wydajniejszy układ chłodzenia, sprawniejszy wydech, sportowe zawieszenie, inna skrzynia biegów, itp).
Cytat:
|
Nie chcę ich pieniędzy chciałem zrobić to bezgotówkowo.
|
Naprawa bezgotówkowa jest możliwa do wysokości szacunkowej wartości pojazdu przed wypadkiem. Jeśli jednak naprawa przekracza tę wartość, to także można naprawić pojazd, z tym, że ubezpieczyciel wypłaci wartość szacunkową pojazdu przed wypadkiem, a właściciel pojazdu dopłaci brakującą kwotę (różnicę pomiędzy kosztami naprawy, a wartością pojazdu przed wypadkiem). Nie ma się co zastanawiać, tylko odstawić auto do warsztatu (niekoniecznie ASO). Wykorzystując do naprawy niektóre części używane, można obniżyć koszt naprawy i tym samym zmieścić się w kwocie wyceny rzeczoznawcy.
W razie potrzeby proszę dzwonić 693 641 129, lub napisać na PW