@
salom
Poczekaj, poczekaj, bo się zaplątamy. Mi chodzi tylko o to co napisałeś, cytuję:
Cytat:
|
Już kilka razy pisałem dlaczego jest wskażnik temperatury w postaci wskazówki i oznaczeń, oraz tryb serwisowy komputera
|
i rzekoma odpowiedź:
Cytat:
Grzebanie w komputerze i doszukiwanie sie temperatury takiej lub innej mija sie z celem, bo producent nie zakładał, że kierowca w czsie eksploatacji auta, bedzie tam sie doszukiwał optymalnej temperatury.
Silnik w czasie pracy ma w różnych miejscach różne temperatury dochodzące do bardzo wysokich, ale ta wiedza nie jest potrzebna kierowcy.
|
Chodziło mi po prostu o to, że napisałeś coś w stylu, nie interesujcie się, bo to nie dla was i producent tego nie uwzględnił, że ktoś będzie tam zaglądał. Powiem wprost, takich odpowiedź nie uznaję i jest to najgorsza z możliwych odpowiedzi jaką może usłyszeć ktoś kto chce się czegoś dowiedzieć. W dodatku na logikę to nie jest prawdą, ponieważ większość osób w moim modelu ma na wskazaniu te 73 stopnie, więc nie chce mi się wierzyć, że to się bierze znikąd, z całą pewnością tryb serwisowy do czegoś służy i nawet jeżeli te wskazania są błędne, to skądś się biorą. W dodatku pierwsze twoje słowa sugerowały, że znasz odpowiedz, ale chyba tak nie jest, ponieważ to co napisałeś nie jest odpowiedzią na pytanie i niczego nie wyjaśnia. Tak to zrozumiałem, jeżeli jestem w błędzie to ok..
Cytat:
|
Nawet jak by ktoś Ci udzielił jasną odpowiedż, to i tak byś nie uwierzył.
|
- skoro tak uważasz to ok
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
"Trudno jest przekonać większosć na Forum.
Jeszcze raz powtarzam, tryb serwisowy w komputerze auta, nie jest przeznaczowy dla kierowcy, dla kierowcy jest wskażnik temperatury silnika w kabinie."
|
Nie zrozum mnie źle, nie odbieraj tego jako złośliwość, bo to nie o to chodzi, wszyscy chcemy się czegoś dowiedzieć, ale weź też pod uwagę, że producent nie uwzględnił wiele rzeczy, że klienci będą robić w aucie, itp. ale gdyby tak rzeczywiście było, to by to forum nie istniało, albo było by merytorycznie uboższe, a nikt by nic nie robił w swoim samochodzie.
Bump:
Cytat:
|
i teraz HIT 100% jazda na zimnym silniku w Eco mode ROM 508 ale to samo było na 512
Co do eco mode to uważam ze to musi być błąd w oprogramowaniu zegarów lub ta temp jest z czytywana z czujnika temp zewnętrznego tego co pokazuje ile mamy na dworze
|
- wiesz co ten cały Eco Mode nie jest w mojej ocenie nic warty. Taki zbędny bajer. Jedyne sensowne zastosowanie to te informacje jak np. jazda na silniku zimnym. A co do wskazań, to nie jest to wcale takie nie możliwe, jeżeli robiłeś ostatnio reset ustawień i robiłeś krótkie odcinki, to jest to w zupełności możliwe. Zakładając, że zimny silnik to temperatura poniżej 90 stopni (według wskazań na zegarach), to jest to jak najbardziej możliwe. Sam po resecie jeżdząc na krótkich odcinkach miałem nie raz 90%
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., ale jak robiłem dłuższe trasy to spadało do 40% i mniej.