Brak ogrzewania z przednich nawiewów 2.0 bezyna
witam wiele przeczytałem na tema ogrzewania w galaxy na tym forum ,ale niektóre posty się wzajemnie zaprzeczają .w moim przypadku jest że tylna nagrzewnica grzeje elegancko ,super ale przedni nawie daje zimne powietrze ,węże wody są miękkie to termostat otwiera i zamyka dobrze ,ale wyczytałem na forum o dodatkowym obiegu w wody przez pompę znajdującą się pod podszybiem ,oczywiście jest tam taka pompa .zauważyłem ze gdy wyłączam samochód ona nieraz pracuje jeszcze przez trzy minuty ,a na forum są dwa sprzeczne posty jeden kolega pisze ze gdy pompę słychać to znaczy ze jest sprawna i dzieła poprawnie a drugi kolega opisuje ze gdy ja słychać to znaczy ze już się kończy i niema siły na pompowanie płynu i jest do wymiany ,dlatego powstaje pytanie jak powinno być ? bo podejrzewam ze ta pompa może być zepsuta .Grzania nie mam gdy stoję w miejscu a gdy ruszę i obroty się zwiększaja grzanie minimalnie powraca ale takie łamane powietrze ,a może nagrzewnica ? ale nigdzie nie leje jak w opisywanych postach zero zapachu i mgły na przedniej szybie .Stawiam jeszcze na klapy może się nie domykają ? sam już nie wiem .pozdrawiam