View Single Post
Stary 08-12-2014, 14:34   #27
Krzysztof2507
ford::average

Imię: Krzysztof
Model: Focus
Silnik: 1.6 EcoBoost 150 KM
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Reklamacja przeglądu "przedzakupowego" - odpowiedzialność ASO - jak to wywalczyć

Cytat:
Napisał RSBN4N Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Taaaa...wszystko ładnie pięknie, wg kolegi Krzysztofa2507 ASO są zawsze git....no cóż, nie są. Skoro ASO o dobrej renomie potrafi sknocić banalną czynność jaką jest wymiana oleju a potem się zwyczajnie wypiąć na swój ewidentny bład (przy akompaniamencie Forda), to takie bajki jak opowiada Krzysztof można co najwyżej mówić dzieciom na dobranoc.

Żeby nie być gołosłownym oto wątek
http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=207642
Witaj RSBN4N

Jakie bajki masz na myśli?

Co do postu o oleju,

1. Większa ilość zależeć też może od tego, że olej nie był spuszczany tylko "wysysany" i coś mogło zostać lub
2. Ilość została zalana prawidłowo , a użytkownik spanikował , że ma lekko powyżej maximum i ściągnął więcej niż trzeba. Szkoda, że nie zrobiłeś zdjęcia z miarką przed spuszczeniem oleju i po. Ja przy wcześniejszych przeglądach Focusa 1.6 ECB miałem stan oleju lekko powyżej maksimum i przy ostatniej wymianie stałem przy mechaniku i patrzyłem, jak spuszcza olej, pobiera olej z dystrybutora (czyli z beczki z zaprogramowana na pompce ilością oleju jaki ma być zalany) i też poziom był lekko powyżej. Po dojechaniu do domu ok 26 km olej był czarny. Dopiero po ok. 1 000 km poziom oleju był na max. i tak został
3. Co do czarnego oleju, to tak jest, dzisiaj wymieniasz przejedziesz 5 km i olej jest czarny, a co dopiero po 150 km. Sprawdź następnym razem jak wymienisz na olej Motorcraftw ASO czy poza ASO. Castrol trzyma się może troszkę dłużej, ale też czarnieje
4. Mógł to być błąd ASO.

Pozdrawiam

Ostatnio edytowane przez Krzysztof2507 ; 08-12-2014 o 15:16
Krzysztof2507 jest offline   Odpowiedź z Cytatem